:: Christian Wiig Bøen ::

søndag, oktober 01, 2006

Nok en regntung NC-helg

Helgens NorgesCup/KalasCup-avslutning ble nok en regntung affære. I Grenland i april, i Bergen i Mai og i Sandnes og på Jessheim i september har vi hatt skikkelig ufyselig drittvær. Sånn som man tror det bare finnes på det værste i Bergen. Er ikke bare behaglig å sykle 17 mil i sånt vær, og være kald på beina/fingre de siste 10 mila, men det er jo frivillig da!

Helga starta med tempo på fredag. Jon Einar og jeg smalt avgårde på formiddagen, og regna med å få til en skikkelig tempo i sesongavslutningen. Desverre var vi ikke helt forberedt på høstferietrafikken i Oslo-området, og rakk derfor ikke frem før 15 minutter før min start. Dermed ble det 5 min oppvarming og i gang. Gikk sånn passe i 7 km, før jeg i en 90 grader's sving klarte å kjøre av veien. Feilberegnet helt farten og stod på stive hjul ut i grøfta! Holdt meg på hjula, men det ble en humpete ferd før jeg etter å ha brukt en grusvei, kom meg ut på veien igjen. Da gikk lufta ut, og resten av løypa ble rein trening. Satt mer oppe i putene enn nede i stilling. Dermed en fortjent sisteplass! Neste gang beregner vi bedre tid..


Her fra fronten av hovedfeltet før bruddet kom avgårde. Unge Bøen sitter i 3 posisjon, med kapt.Bergsland på hjul.

Lørdagens fellesstart var årets siste sykkelritt, og jeg var forberedt på å gjøre en god figur. Mot slutten av sesongen har jeg vært litt mett på å sykle langt, men denne 17-mil's traseen skulle jeg gjøre med bravur.

Som tidligere nevnt la været desverre en kjempedemper på stemningen. Skikkelig drittvær. De fleste av de 82 startende var dermed innstilte på at dette måtte gå fortest mulig. Starten gikk fort og flere småbrudd kom avgårde. Men hverken Maxbo eller Sparebanken var tydeligvis fornøyde med de. Og ikke før etter 4 mil kom endelig dagens brudd avgårde, med en fra Maxbo, en fra Sparebanken og en fra Stavanger. Dermed ble det en komfortabel reise for mitt vedkommende i hovedfeltet. Satt og småtrilla og koste meg egentlig. Hadde kledd meg skikkelig heldigvis.

Etter snaue 13 mil kom vi inn til mål og begynte på smårundene til slutt. Skulle kjøre 3 x 16 km på slutten i en middels kupert rundløype. Bruddet ble ikke kjørt inn før midt i andre runden, og da begynte farta for alvor å stige igjen. Både i Sandnes og Bergen har jeg følt at jeg holder distansen bedre når det er regnvær og samme var det denne gangen. Jeg grua meg på forhånd til det som skulle skje på slutten, men denne gangen ble beina bare bedre og bedre utover løpet. Satt lett med på støtinga på sisterunden, og var kjempeklar for å gjøre en kanonjobb for Jon Einar på slutten. Så, 8km før mål klarer jeg jo selvfølgelig å pungtere på forhjulet. Fikk skifta det ved hjelp av Simonsen, og så ble det bilpes i 60-70 km/t for å ta igjen feltet igjen. Trodde egentlig toget var gått da, men som sagt, beina var veldig bra, så det var nullstress joggedress å ta igjen feltet. Takk Yngvar! 1,5 km før mål, var jeg oppe igjen og kom mrg til mål som nummer 28. Jon Einar spurta i mål til en flott 5.plass, mens Jørn og Martinsen var imellom oss ett sted. Knallbra laginnsats.


Ett bilde til fra fronten i hovedfeltet. Unge Bøen med sølvhjelm som nr 4! Rett til høyra for Andreas Sand i gult/svart.