:: Christian Wiig Bøen ::

lørdag, oktober 14, 2006

Kvantitet fremfor kvalitet??

Nei, ikke damer jeg blogger om denne gangen(heller). Derimot mer om sykling/sykkel/sykler. Teamet gjennomsyrer nok de fleste artikklene her på siden, så hvorfor ikke blogge litt mer om temaet.

Hadde noen spurt meg for 1 år siden hvor de skulle ha kjøpt sykkel så hadde jeg nok svart at man burde kjøpe på sin lokale sykkelbutikk. Men overbevisningen hadde langt ifra vært den samme som den er nå. Etter å ha "jobbet" litt i sykkelbutikk(TT sykkel) siden sommerferien, OG foretatt over 350 sykkelkontroller ved barneskoler i Porsgrunnsområdet hadde jeg nå vært bobastisk i mitt svar. Glem de "billigste" alternativene, og gå til en som kan faget og som du kan gå tilbake til og få god service. Alle yter nemlig ikke dette, og siste saken(som også fikk meg til å tenne litt) var saken i Demokraten(via link hos Porsgrunnsykkel).


Jeg personlig mener nemlig at Biltema er ett av disse onder. Greit nok, de er sikkert billige, men spørsmålet er like relevant her som når du handler i matbutikken. Kjøper du utfordreren til 20 spenn, eller kjøper du det trygge til 29,90? Personlig ender jeg ihvertfall ofte på det trygge.

Biltema selger stort sett barnesykler. Tror du kan få en sykkel helt ned under 1000 lappen. Det er sykt billig. Jeg er helt enig, men noe inni meg sier automatisk, åssen er det mulig? Jeg ville uten tvil kåret den til verdens tyngste sykkel, med verdens dårligste gir- og bremse-system. Med de tyngste hjula du kan få tak i og med en ukes rustgaranti. Altså den har begynt å ruste allerede etter en ukes bruk. Jeg har sett mange Biltemasykler bare under arbeidet på barneskolene, og også sett noen hos TT sykkel(folk som kommer til oss etter å ha hatt sykkelen i en uke - noe galt allerede).

Over til saken i Demkraten. Denne personen har hatt sykkelen i 4 mnd, før problemene når har meldt seg. I denne saken i form av ett ødelagt gir. Sykkelen kjøpte han for 1700,- , nå forlanger Biltema at han skal betale 6-700,- på å få det reparert. Det er syyyykt!

Så sykt at jeg tror du som leser fatter poenget mitt med denne blogghistorien. Som syklister bør vi stå sammen mot de som lurer folk. Rykter sprer seg, så bare å begynne å "disse" Biltema.

Kvalitet fremfor Kvantitet - Sykkelbutikk fremfor Biltema