:: Christian Wiig Bøen ::

fredag, september 01, 2006

Roserittet - 1.etappe

Høstens store norske ritt er Roserittet. Roserittet blir ikke arrangert i rosenes by, Molde, men med utgangspunkt i Horten. Rittet er et UCI-ritt i kategori 2.2, og har lokket til seg bla annet Rabobank's continental-lag. Team Grenland Elite stiller sevsagt også opp, og var virkelig på hjemmebane da dagens første etappe går fra Sandefjord til Skien.

(Foto: Syklingensverden.com) Bilde av dagens avgjørende brudd i det vi passerer Svarstad. Jeg kan skimtes til venstre med rosa sokker..

Var klart for mye bakker i dag, men målsetningen min før start var å være offensiv. Det har jeg sagt i hele sommer, at jeg skal bli mere offensiv, og være med i flere bruddforsøk.

Starten gikk klokka 15 i Sandefjord sentrum, og tempoet ble satt opp fra start. Ca 100 mann på startstreken, maks 60 som kom i mål innafor tidslimiten, betyr mye fart, og tung løype.

Som vanslig var det mye støting og bruddforsøk tidlig på etappen. Jeg satt stort sett langt fremme, og var med på noe. Etter 3 mil var vi 14 mann som kom avgårde. Tydelig at hovedfeltet var fornøyd, for vi fikk raskt 3 minutter til feltet, og vi fløy avgårde. Følte aldri jeg hadde dårlige bein, og når det var min tur til å ta en føring gikk det lekende lett. Både drakk og spiste bra også.

Etter 7 mil kom vi inn i en syk bakke. 4 km med mye stigning. Jeg kjørte ca 10 sek for sent til å klare å være med en 7-mannsgruppe over. Desverre. De seig ifra og jeg ble sliten. Inn i rundene i Skien(5x10km) var jeg egentlig begynt å bli sliten, men når første gjeng med 4x Rabobank og Gabriel Rasch kom, var det deilig å bare sitte bak. Desverre ble det vel mye støting i denne gruppen, og allerede etter en runde med denne gruppa var det finito. Bare å vente på neste gruppe. Den kom, men gikk i rykk og napp. Satt bakerst på halen, og vips så var jeg av denne gruppen også.

Motivasjonen sank betraktelig med det, og fra å være i det avgjørende bruddet, gikk jeg nå ned i den bakerste gruppa, og kampen for å overleve begynte. Kom meg i mål til slutt. Ca 13 min bak vinneren fra Rabobank.

Nå har jeg spist og drukket mye, og håper beina kan restituere seg litt til i morra, for det begynner med en pytonbakke fra start.

1 Comments:

  • Æ syns nå du va spræk æ da. Offensive ryttera det æ det vi lika. Å når du nævne rose og by. I e ikke fra der i altså.

    Løkke tæl i morgo eller som vi si her nede på sørlandet. Ta på deg strisjorto og kræk dæ yvi tøppi. Trø på som ho sa da ho trøkka i salaten.

    Vi følger med.

    By Anonymous Anonym, at 9/01/2006 10:58:00 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home