:: Christian Wiig Bøen ::

mandag, august 28, 2006

Tøff og våt helg på Jæren

I helgen var det altså Jæren Sykkelfestival som stod for NorgesCupen(KalasCup), og fredag morgen var vi 5 ryttere pluss leder som reiste bortover med store ambisjoner om å forsvare plassen til Jon Einar Bergsland i Norgescupsammendraget(4.plass).

Fredag ble benyttet til å kjøre gjennom tempoløypa. 27 km tempo er ganske langt, så det ble bestemt at det bare var Jon Einar som skulle kjøre den. Jeg ble allikevel med han rundt for å kikke på løypa. Mye bakker, og mange ustatte steder for vind var konklusjonen, men vi var ihvertfall optimistiske.

Lørdag morgen var det så klart for denne etappen. Morten S og jeg ble med bort som "hjelpere", mens Morten M og Jørn F tok seg en liten treningstur. Greit å få rulla igang beina etter en så lang biltur. Uansett, for å gjøre en lang historie kort. Jon Einar hadde desverre ikke helt dagen. Mye press på skuldrene på at han skulle prestere, men det gikk ikke.

Dermed var det ett kjempe revansjesugent Team Grenland Elite som stilte på startstreken på kveldens gateritt. En time rundt og rundt i en 1,8 km lang løype, og 5 runder til slutt. Jeg prøvde å være offensiv, og prøvde å skape ett brudd ca halvveis. Vi var 8 mann som kom avgårde i en halv runde, men det var tydelig at Sparebanken Vest hadde intensjon om å holde feltet samlet. Noen runder senere var jeg igjen med på noe som kunne blitt noe - uten at det lyktes.

Jon Einar ble nummer 7 i spurten, Jørn nr 16, Morten M nr 25 og jeg nr 26. Var ok fornøyd med det jeg. Var mitt andre gateritt, og jeg synes at jeg klarte meg ganske bra.

Søndagens fellesstart var det store målet vårt. Vi skulle være offensive, og sende folk med i brudd hele dagen, før Jon Einar skulle kjøres for på slutten. Men hva var det første som skjedde? Jo, etter 1,5 mil kommer det ett 5 mannsbrudd med BOC, CK Sør, Sparebanken Vest, Stavanger og Sandnes godt plassert i. Egentlig bare Team Nor og vi av de store lagene som ikke hadde med noen. Team Nor har vist før at de ikke er noe stort lag å sammarbeide med. Mulig de ikke forstår at de har driti på draget sjøl noen ganger.

Bruddet får ganske fort 2 minutter til oss i feltet, før vi begynner å ta kontrollen. Morten S hadde ikke beina og stod av ganske kjapt, mens Morten M, Jørn og jeg begynner å kjøre i front av hovedfeltet. Får også hjelp av en Fanarytter, og tar inn tid på bruddet. Vi er i mindretall bak, men tar allikevel inn på bruddet foran hvor flere proffer sitter. Etter mil på mil med tauing av hovedfeltet er det bare 4 mann igjen foran. Vi har nå kjørt inn over halvparten og ser de foran oss stort sett hele tida, og i det vi kommer inn fra den lange runden(10 mil) og skal begynne på smårundene i Sandnes blir det støta i feltet igjen. Dermed er bruddet kjørt inn, og vi har gjort den jobben vi håpet.

Ulempen med det er at nå sitter Jon Einar igjen isolert i feltet. Jeg og Morten M står ganske kjapt av i regnværet(begynte å bli kald), mens Jørn vil fullføre. Jon Einar synes det var så stas å bli kjørt for, at han banker alle i hovedfeltet i spurten. Desverre var det to mann som hadde kommet seg avgårde og holdt inn. 3.plass er uansett en sinnsyk oppløfting for oss, og da gjør det ikke noe å bli "ofra" som hjelperytter. I bonus klatret kapteinen opp på 3.plass i sammenlagtcupen, og har mulighet for å toppa heile driden:)

4 Comments:

 • Kanon bra!
  Stå på, snart kommer etappe seierene på løpende bånd!

  By Anonymous iron Jon, at 8/29/2006 07:29:00 p.m.  

 • Kjære Christian!
  Du skriver godt og forteller levende om de ritt du har deltatt i, til stor glede for en gammel bestefar. Men har du ikke tenkt å slutte med 2 t-er i artikkelen "et"? Det er tallordet "ett" som har to t-er. En bagatell, ja vel, men nok til å vekke en viss bekymring hos meg for din fremtid som annet enn sykkelrytter. Klem fra bestefar.

  By Anonymous Anonym, at 8/29/2006 09:52:00 p.m.  

 • Ja, og den kom nesten i dag. Når Christian var i brudd alene, så jeg for meg at han vant. Jeg kunne bare sitte å kontrollere, men så var det en okse fra Sandefjord som tok en vannvittig jobb sammen med en rytter til. Men neste gang holder den helt inn. Men hvis dere hører at vi satt med intercom, så ikke si at det var en bløff.

  Hilsen member of Team SAB/Spuik

  By Anonymous Anonym, at 8/29/2006 10:08:00 p.m.  

 • Ja, sannsynligvis sa det er

  By Anonymous Anonym, at 12/24/2009 03:41:00 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home