:: Christian Wiig Bøen ::

søndag, juni 04, 2006

Årsbeste

Helgas Norgescup/Kalascup er nå unnagjort. 4 ritt på 3 dager svir godt i lårene nå, så det skal bli godt å legge seg i kveld. Uansett så var denne helgen en sinnsyk fremgang(igjen), og jeg satte vel uten tvil ny pers sammenlagt på en NC-helg.

For å dra en oppsummering av rittene, så begynte alt med en 4,5km bakketempo fra Hurdal Torg til toppen av Minneåsen ved Eidsvoll. Med ennå flere sterke ryttere enn de som syklet i Bergen forrige helg, var jeg ganske nervøs når jeg satt og varmet opp på rulla. Bakken var ganske slak, så jeg satt på storskiva foran mesteparten av rittet og tråkka det jeg var kar om opp. Kom opp på en foreløpig 2.plass på 9.52 min, men da var det fortsatt 90% av startfeltet igjen. Endte til slutt på 21.plass, 49 sekunder bak 1.plassen. Noe som jeg var veldig godt fornøyd med. Kapteiene våre fra forrige helg, Thomas A(9.48min) og Morten S(10.00min) fra Grenland Elite var også veldig høyt opp og kjørte bra.

I går var det først klart for en 8 mils fellesstart, før det skulle kjøres 12,5 km flat tempo på kvelden. Fellesstarten på formiddagen gikk greit for mitt vedkommende. Prøvde å være med i noen bruddforsøk etter 3 mil, og så ett siste forsøk etter 7,5 mil, men kom aldri ordentlig avgårde. Dermed rulla jeg inn med feltet til en

55.plass. Tempoen på kvelden derimot gikk det sinnsykt bra. Jeg lånte temposykkel, platehjul og tempodrakt, og kjørte med intercom, og Morten S i følgebil bak. Morten er mer rutinert som syklist enn meg, og fortalte gjennom hele rittet hva jeg måtte gjøre. Kutte svingene, ta med farta inn i bakken og fikk meg til å sykle fortere igjen når tempoet dala. Kom i mål til beste tid på 17.52, men fortsatt var 90% av startfeltet igjen, så til slutt ble det en meget bra 31.plass. Havna da nesten 1.30 min bak vinneren, Geir Lien. På andre plass havna eks-fotballspiller Knut A.Fostervold som satser hardt på tempoen i OL i 2008.

I dag har vi kjørt 15 mil fellesstart. Allerede klokka 0800 måtte vi stille på start. Kanskje ikke veldig freshe og opplagte, men jeg kan ihvertfall ikke klage. Før denne etappen lå jeg på en 15.plass i sammendraget, og hadde ett stort ønske om å klare å forsvare den plassen. Ved hjelp av mye moral satt jeg stort sett med i hovedfeltet hele veien. En gruppe på 10 mann kom av gårde ganske tidlig, og de tok vi aldri igjen. Der hadde vi en mann, Jon Einar B.(4.plass), så vi slapp å gjøre noe jobb i hovedfeltet.Mot slutten prøvde jeg å komme meg frem for å spurte litt, men jeg brukte litt for mye krefter på å komme meg frem, og endte på en 25.plass. I sammendraget falt jeg ned 2.plasser og ble nummer 17.

Alt i alt en ny veldig bra sykkelhelg. Alt blir bare bedre og bedre, og neste ukes Ringerike Grand Prix blir kanskje litt gøyere enn jeg har tenkt til nå!

Resultater

4 Comments:

Legg inn en kommentar

<< Home